De Vis van Pinokkio

Efteling - De Vis van Pinokkio

  • Volledig op locatie uitgevoerd
  • Milieuvriendelijk ontlakken, zonder agressieve afbijtmiddelen
  • Optimale bescherming van de lak, zelfs bij zeer intensief gebruik
  • Kras- en slijtvast
  • Waterafstotend 
  • Vuilwerende eigenschappen
  • Schoon te maken met veel minder schoonmaakmiddelen
  • Kleurvast door UV blokkers

Na de boten van De Vliegende Hollander wilde de Efteling ook de Vis van Pinokkio voorzien van een duurzame en kleurvaste coating. Een extra uitdaging bij dit project was dat de vis niet zomaar naar onze spuiterij vervoerd kon worden, zoals we eerder wel met de boten konden doen. De noodzaak tot werken op locatie maakte het noodzakelijk een milieuvriendelijke manier van ontlakken te gebruiken, zonder agressieve afbijtmiddelen en zonder achterlating van lakresten.

De Efteling kon hiervoor gebruik maken van de door ons zusterbedrijf Qotec ontwikkelde Eco Restauration Unit: ter plekke werd de Vis met behulp van een uitgekiende combinatie van ultrafijn droogijs en een minimale hoeveelheid abrasief met grote precisie ontlakt. Hiermee was de Efteling in staat om de voorbereidende werkzaamheden zonder overlast voor bezoekers, medewerkers of milieu in enkele dagen uit te voeren.

De nieuwe uitstraling werd vervolgens gerealiseerd door de decorateurs die hiervoor onze pigmenten gebruikten. Afsluitend werd de gehele Vis van Pinokkio gecoat in onze Nanoclear+. Deze water- en vuilafstotende krasvaste coating wordt al vier jaar zeer intensief getest op de boten van de Vliegende Hollander, die dag in dag uit worden blootgesteld aan water, stof en UV-straling. Als bijkomend voordeel is de coating ook zelfreinigend, waardoor er minder onderhoud en minder schoonmaakmiddelen nodig zijn om de vis in topconditie te houden.

We zijn trots op het resultaat dat de Efteling bereikt heeft met de renovatie van de Vis van Pinokkio. Ook de reacties van de verschillende gespecialiseerde blogs waren lovend:

“…waardoor de details een stuk beter tot hun recht komen. Dankzij de aangepaste kleuren, met onder andere donkere vlekken rond de ogen, lijkt de monstervis nu meer op een originele schets van Efteling-ontwerper Robert-Jaap Jansen uit 2016.“ (Looopings)

“…zorgt ervoor dat veel details nu beter tot z’n recht komen en de monstervis enger eruit ziet.“ (Eftelingsestraat)

Benieuwd wat NanoClear+ voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Beeldmateriaal © Eftelingfan (YouTube)