Spuiten en lakken

Lakken van uw voertuig

Steur beschikt over 9 moderne spuitcabines
waarvan de grootste maar liefst 38 meter lang is.

Doordat we beschikken over 9 spuitcabines, kunnen we een snelle doorlooptijd garanderen. Alle ruimtes zijn afgesloten en voorzien zijn van moderne afzuigsysteem. Hierdoor worden de voertuigen en onderdelen stof- en vuilvrij gespoten. Dit zorgt voor een strakker en professioneler resultaat.

Aanbrengen van de onderlaag

Nadat uw voertuig door de afdeling Voorbewerken helemaal ingeplakt is, wordt het voertuig voorzien van een primer laag.

Steur gebruikt hiervoor alleen chromaatvrije, twee componenten epoxy-primers van een hoogwaardige kwaliteit. Afhankelijk van het materiaal waarvan uw voertuig is gemaakt, brengen we één of twee lagen primer aan.

Het aanbrengen van een goede primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke laklaag zich beter hecht en er mooier uit ziet.
De kwaliteitsprimers die Steur gebruikt zorgen ook voor een optimale bescherming van de onderlaag tegen roest. 

aanbrengen van de kleuren

Lakken van uw voertuig

Nadat de primer is aangebracht zal uw voertuig zijn uiteindelijke kleur gaan krijgen.

Afhankelijk van datgene wat u wilt kunt u hier kiezen uit verschillende laksystemen met verschillende beschermingsgraden en uiteraard de kleur waarin u uw voertuig wilt hebben.

Indien u aanvullende beschermings eisen hebt ten aanzien van de lak, dan zorgen wij dat uw voertuig voorzien wordt van de juiste beschermingsklasse.

Natlakken kunnen wij aanbrengen in elke gewenste kleur.

de beste bescherming voor uw voertuig

Eisen aan het laksysteem

Afhankelijk van waar u uw voertuig gebruikt kunt u kiezen uit verschillende beschermklasses. Deze lopen van C1 (zeer schoon) tot C5 (sterk vervuild). Voor voertuigen raden wij (afhankelijk van waar uw voertuig opereert) de klasse C3 tot en met C5 aan:

  • C3: Industriële en stedelijke atmosfeer met een gemiddelde zwaveldioxide vervuiling. Gebieden dicht bij de kust met een laag zoutgehalte
  • C4: Industriële gebieden en gebieden dicht bij de kust met een gemiddeld zoutgehalte
  • C5: Industriegebieden met een hoog vochtgehalte en agressieve atmosfeer

Wilt u uw voertuig of object optimaal beschermen tegen roest, vet, vuil, smeer, beton of andere vervuilingen? Maak dan gebruik van onze gepatenteerde NanoClear+. Deze lak biedt de beste bescherming tegen alle mogelijke omstandigheden. Meer weten? Klik op de knop hieronder.
 

natlakken : Wat is dat?

Natlakken

Natlakken is het aanbrengen van één of meerdere laklagen met een vloeibare lak. Andere benamingen voor dit systeem zijn spuiten, conserveren, coaten en het aanbrengen van verf.

Bij dit proces wordt een oplosmiddel gedragen laksysteem aangebracht. Hierna is tijd nodig om het oplosmiddel (bijvoorbeeld water) kwijt te raken. De overblijvende bestanddelen vormen de uiteindelijke laklaag. Bij Steur kunnen we het proces versnellen door de temperatuur in onze spuitcabines op te voeren waardoor het oplosmiddel sneller verdampt.

De verf wordt Steur aangebracht met een verfspuit. Hierbij wordt de verf onder hoge of lage luchtdruk (afhankelijk van het type verf) op uw voertuig, apparatuur of andere onderdelen aangebracht.

Steur gebruikt verfmethodes die het milieu zo min mogelijk belasten.

ACCELERATED DRYING PROCESS THAT TAKES LESS TIME

Uitharden

Er zijn veel verschillende soorten natlakken. Er zijn ook verschillende uithardingsmethodes die wij gebruiken om het beste resultaat voor uw voertuig, object of machine te realiseren.

Luchtdrogen: we laten de verf op uw voertuig uitharden door de lucht op kamertemperatuur.

Moffellakken: we versnellen het proces door de temperatuur in de spuitcabine op te voeren tot 60 graden Celsius. Hierdoor droogt de lak sneller.

Meer componenten lakken: we gebruiken een lak die uit meerdere componenten bestaat: een verf en een verharder.
De verharder brengt een chemische reactie op gang die zorgt voor het uitharden van de laklaag.