Schip coaten

Voor zowel de binnenvaart als de zeevaart is het schip het meest waardevolle materieel. De hoge investering in aanschaf en onderhoud geeft een flinke incentive om te zorgen dat het schip u zo lang mogelijk van dienst blijft zijn. Door uw schip te coaten met Steur’s NanoClear+ beschermt u het tegen roest en corrosie, stoten en krassen en nog veel meer. Vaar op de expertise van Steur en ontdek de vele unieke eigenschappen van deze nanocoating.

Langdurige bescherming tegen roest en corrosie

In de maritieme wereld staan schepen bloot aan de meest uitdagende omstandigheden. Denk aan zout zeewater en brak rivierwater, neerslag en uitwerpselen van vogels. Dit kan leiden tot roest en corrosie, wat de levensduur van het schip aanzienlijk kan verminderen. Door uw schip te coaten met NanoClear+ wordt het beter bestand tegen deze schadelijke invloeden. De nanocoating vormt een duurzame barrière die het oppervlak afschermt van de elementen, waardoor de levensduur van uw schip wordt verlengd.

Weerstand tegen stoten en krassen

Beroepsvaartschepen worden ingezet voor veeleisende activiteiten, zoals aanmeren bij kades en het laden en lossen van vracht. Met NanoClear+ als scheepscoating worden de oppervlakken beter bestand tegen stoten en impact, waardoor de kans op beschadigingen wordt geminimaliseerd. Lichte krassen verdwijnen als vanzelf dankzij de zelfherstellende eigenschappen. Het schip hoeft hierdoor minder vaak of minder lang te dokken voor onderhoud en reparatie.

Zelfreinigende eigenschappen voor onderhoudsgemak

Onderhoud aan schepen kan een tijdrovende en kostbare aangelegenheid zijn. NanoClear+ introduceert zelfreinigende eigenschappen op het schip. Dankzij de hydrofobe aard van de coating worden vuil, olie en andere verontreinigingen afgestoten van het oppervlak. Regen en spoelwater verwijderen eenvoudig de resterende vuildeeltjes, waardoor het schip langer schoon blijft en minder vaak gereinigd hoeft te worden.

Uv-bescherming en weerbestendigheid

Uw schip is meer dan een werktuig; het is het visitekaartje van uw rederij. Waarschijnlijk draagt het schip uw bedrijfskleuren en logo. Onder invloed van zonlicht kunnen de kleuren verbleken, waardoor uw vlaggenschip aan representatieve waarde verliest. Coat uw schip met NanoClear+ voor een effectieve uv-bescherming en verbeterde weerbestendigheid. De kleuren blijven behouden en het schip blijft er langer als nieuw uitzien.

Chemische bestendigheid voor maritieme omgevingen

Schepen kunnen in aanraking komen met verschillende chemische stoffen, zoals zout water, brandstoffen, reinigingsmiddelen en diverse soorten ladingen. NanoClear+ zorgt voor chemische bestendigheid, waardoor het schip beschermd blijft tegen schade veroorzaakt door deze stoffen.

Schip coaten voor voedselveiligheid

De voedseltransporterende scheepvaart moet voldoen aan hoge eisen voor hygiëne en voedselveiligheid. Ook hierin zal het coaten van uw schip met NanoClear+ u een grote dienst bewijzen. De coating voldoet aan alle eisen van Verordening (EU) nr. 10/2011. Het maakt uw laadruimte en laad- en losmiddelen voedselveilig, anti-bacterieel en anti-schimmel.

Zelf uw schip coaten of dit uitbesteden?

Bent u overtuigd en wilt u uw schip coaten met NanoClear+? Informeer bij uw onderhoudsdok naar de mogelijkheden voor het aanbrengen van 2-componentencoatings. Heeft u daar hulp bij nodig, dan brengen we u graag in contact met ons zusterbedrijf Steur Spuiterij.

Dok vrijblijvend aan bij Steur

Wilt u meer weten over het coaten van uw schip met NanoClear+, of wilt u deze veelzijdige scheepscoating bestellen? Neem contact met ons op via het webformulier of bel ons op het telefoonnummer rechts bovenaan deze site. We plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek. Ontdek hoe NanoClear+ uw schip kan transformeren in een goed beschermde en langdurige maritieme partner.