Metaal coating

In de meeste industrieën en vakgebieden is er ruime keuze in hoogwaardige metaal coatings. We stellen u graag voor aan NanoClear+, de geavanceerde nanocoating van Steur Spuiterij. Voor de bouwsector en metaalindustrie tot medische en voedselverwerkende bedrijven, biedt NanoClear+ een uitgebreid scala aan voordelen en eigenschappen die de verwachtingen overtreffen. De coating beschermt het metaal, maakt het voedselveilig, anti-bacterieel en chemisch resistent. Dankzij de hydrofobe, non-stick en zelfreinigende eigenschappen blijft het metaal lange tijd als nieuw en bespaart u tijd en kosten. Benieuwd welke oplossingen NanoClear+ voor u kan bieden? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Wat zoekt u in een metaalcoating?

Voor ieder vakgebied en iedere toepassing gelden er specifieke eisen waaraan een metaal coating moet voldoen. In de ene situatie zijn corrosiebescherming en duurzaamheid het belangrijkst, de andere situatie vraagt vooral om chemische en temperatuurbestendigheid en in weer andere gevallen staan esthetiek en onderhoudsgemak bovenaan. Wat uw eisen aan een metaalcoating ook zijn, de kans is groot dat NanoClear+ er ruimschoots aan voldoet. Maak kennis met de vele unieke eigenschappen en mogelijkheden van NanoClear+ als metaal coating.

 

  • Langdurige bescherming tegen degradatie en corrosie

NanoClear+ is uw partner in het vertragen van degradatie en corrosie van metaal. Deze geavanceerde coating creëert een beschermende laag die metaaloppervlakken afschermt tegen schadelijke invloeden zoals vocht, chemicaliën en weerselementen. Hierdoor minimaliseert u de kans op roestvorming en corrosie en verlengt u de levensduur van uw waardevolle apparatuur, constructies en onderdelen.

 

  • Bescherming tegen vandalisme en vuil

Met NanoClear+ wordt uw metaaloppervlak 'non-stick', waardoor vet, vuil en olie zich niet aan het oppervlakte hechten. Bovendien beschermt de coating het metaal tegen vandalisme zoals graffiti en stickers. Ongewenste ‘kunstwerken’ en verontreinigingen maken geen kans: ze hechten niet of zijn eenvoudig te verwijderen. Bespaar op kosten voor schoonmaak en herstelwerkzaamheden, terwijl uw materiaal een professionele uitstraling behoudt.

 

  • Chemische bestendigheid: bescherming tegen agressieve stoffen

NanoClear+ maakt uw metalen oppervlakken chemisch resistent. Of het nu gaat om industriële omgevingen, laboratoria of chemische faciliteiten, deze coating beschermt uw metaal tegen corrosie en schade veroorzaakt door agressieve stoffen en chemicaliën. Uw apparatuur en constructies zijn met NanoClear+ bestand tegen de uitdagingen van uw werkomgeving.

 

  • Zelfreinigende eigenschappen: minder onderhoud, meer efficiëntie

Met NanoClear+ behoort intensief reinigen tot het verleden. Dankzij de hydrofobe eigenschappen van deze metaal coating worden vuil, stof en verontreinigingen eenvoudig afgestoten. Regen en condens druppelen er moeiteloos af, waarbij vuil wordt weggespoeld. Dit bespaart u kostbare tijd en middelen die u kunt besteden aan andere belangrijke taken.

 

  • Voedselveilige bescherming

NanoClear+ is dé metaal coating voor industrieën waar hygiëne en voedselveiligheid van cruciaal belang zijn. NanoClear+ is voedselveilig en voldoet het aan de EU Norm 10/2011, waardoor het veilig kan worden toegepast op oppervlakken die in direct contact komen met voedsel. Schimmels en bacteriën kunnen zich niet hechten aan het oppervlak, waardoor u optimale hygiëne kan waarborgen.

 

  • Uv-bescherming en zelfherstellend vermogen

Met NanoClear+ zijn uw metaaloppervlakken beschermd tegen schadelijke uv-straling. Kleurvervaging en veroudering van het metaal worden zo verminderd. Ook heeft deze metaal coating een zelfherstellend vermogen dat kleine krassen en beschadigingen op het metaaloppervlak kan laten verdwijnen. Uw metaaloppervlakken behouden hun uitstraling en prestaties, zelfs in veeleisende omgevingen.

Op maat gemaakte metaalcoating voor vele branches

Van de agrarische en automotive sector tot transport en wonen & design: NanoClear+ bewijst zich als superieure metaal coating in vele branches. Wij kunnen de nanocoating uitrusten met eigenschappen die aan uw wensen voldoen. Zo kunnen we een anti-slipcomponent toevoegen als het oppervlak stroef moet zijn, of juist de coating zeer glad maken. Dat laatste deden we voor opleggerfabrikant Van der Peet: met onze metaal coating heeft men een aardappeltrailer gerealiseerd, waar de aardappels bij het lossen zo uit glijden. Verder kunnen we met de mattering (hoogglans, zijdeglans, mat) de gewenste uitstraling versterken. NanoClear+ is uw metaal coating op maat.

NanoClear+ metaalcoating aanbrengen

NanoClear+ is een 2-componenten nanocoating. Heeft u ervaring in huis met het aanbrengen van 2-componenten metaalcoatings, dan zal het aanbrengen van NanoClear+ geen uitdaging vormen. Voorziet u toch een uitdaging, dan heeft ons zusterbedrijf Steur Spuiterij de expertise in huis om dit voor u te verzorgen. Op dit moment werken we bij Steur Spuiterij aan een 2k-spuitbus, waarmee u zelf eenvoudig metaal kan coaten met NanoClear+.

Meer weten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen. 

Ontdek de meest complete metaal coating

Met NanoClear+ beschikt u over een allesomvattende oplossing voor uw metaalcoatingbehoeften. Of u nu actief bent in de bouw, automotive, transport, energie, voedselverwerking of andere industrieën, NanoClear+ biedt de duurzame bescherming en de eigenschappen die u nodig heeft. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. U ontdekt spoedig waarom professionals in diverse sectoren vertrouwen op NanoClear+ als optimale metaal coating.