Anti-roest coating

Roest is een veelvoorkomend probleem in diverse branches, van de bouw en metaalindustrie tot de transport- en voedselverwerkende sector. Corrosie en degradatie van metalen oppervlakken kunnen flinke kosten met zich meebrengen door schade aan apparatuur, constructies en onderdelen. Gelukkig is er een effectieve oplossing: NanoClear+, de geavanceerde nanocoating van Steur Spuiterij, die uw metaal langdurig beschermt tegen roest en corrosie.

Waarom is roest zo'n groot probleem?

Roest ontstaat wanneer metalen in contact komen met vocht, zuurstof, verontreiniging en bepaalde chemische stoffen. Vooral bij ijzerhoudende metalen zoals staal is roestvorming een echte uitdaging. Roest tast niet alleen het uiterlijk van metaaloppervlakken aan, maar kan ook leiden tot structurele schade. Bovendien kan het de prestaties van apparatuur en machines negatief beïnvloeden. In sectoren zoals de bouw, waar constructies langdurig aan verschillende weersomstandigheden worden blootgesteld, of in de voedselverwerking, waar hygiëne van cruciaal belang is, kan roest een serieuze bedreiging vormen. Het aanbrengen van NanoClear+  als anti-roest coating kan deze problemen helpen voorkomen.

De oplossing: NanoClear+ anti roest coating

NanoClear+ biedt de ideale oplossing voor het bestrijden van roest in diverse branches. Deze geavanceerde nanocoating creëert een krachtige beschermende laag op het metaaloppervlak, waardoor het beschermd wordt tegen schadelijke invloeden zoals vocht, chemicaliën en corrosieve stoffen. Gebruikt u NanoClear+ als anti-roest coating, dan krijgt uw materiaal een aantal unieke eigenschappen van deze nanocoating mee:

  • Langdurige bescherming: NanoClear+ vertraagt degradatie en corrosie van metaal, waardoor de levensduur van apparatuur, constructies en onderdelen aanzienlijk wordt verlengd.
  • Chemische bestendigheid: De coating beschermt metaal tegen schade veroorzaakt door agressieve stoffen en chemicaliën, wat vooral cruciaal is in industrieën met chemische processen.
  • Zelfherstellend vermogen: Kleine krassen en beschadigingen op het metaaloppervlak verdwijnen vanzelf, waardoor de uitstraling en prestaties behouden blijven.
  • Zelfreinigend vermogen: Wij kunnen uw anti-roest coating hydrofoob maken, met als effect dat vocht in druppels van het oppervlak af loopt. Tijdens iedere regenbui spoelt het helemaal schoon.
  • Voedselveilige bescherming: NanoClear+ voldoet aan de EU Norm 10/2011, waardoor het veilig kan worden gebruikt op oppervlakken die in direct contact komen met voedsel. Zo waarborgt u optimale hygiëne met deze anti-roest coating.
  • Hygiënische eigenschappen: Met NanoClear+ heeft u niet alleen een coating tegen roest, maar ook tegen schimmels en bacteriën. Dit maakt het de ideale anti-roestcoating voor farmaceutische en voedselverwerkende bedrijven.
  • UV-bescherming: Schadelijke uv-straling wordt verminderd, waardoor kleurvervaging en veroudering van het oppervlak worden beperkt.
  • Bescherming tegen vandalisme en vervuiling: Vet, vuil en olie hechten zich niet aan het oppervlak, en graffiti en stickers kunnen eenvoudig worden verwijderd.

Bescherm uw investering met NanoClear+ anti-roest coating

Of u nu actief bent in de bouw, metaalindustrie, voedselverwerking, transport of andere branches, NanoClear+ biedt de meest complete en effectieve oplossing als anti-roest coating. Bescherm uw waardevolle apparatuur en constructies tegen de gevaren van roest en corrosie, en verlaag uw onderhoudskosten op de lange termijn.

NanoClear+ aanbrengen - zelf doen of uitbesteden?

De anti-roest coating NanoClear+ bestaat uit twee componenten. Het aanbrengen ervan vergt enige ervaring met tweecomponentencoatings. Ons bedrijf Steur Spuiterij heeft deze ervaring ruimschoots in huis. Zij staan klaar om NanoClear+ zorgvuldig en professioneel aan te brengen, zodat u optimaal geniet van de voordelen van deze anti-roest coating. 

Ontdek NanoClear+, de meest veelzijdige anti-roest coating

Professionals in diverse sectoren vertrouwen op NanoClear+ als de ultieme anti-roest coating. Bent u benieuwd hoe NanoClear+ uw objecten effectief tegen roest kan beschermen? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.