Tank coating

Voor vervoer en opslag van o.a. brandstoffen, chemicaliën, water en dranken worden tanks gebruikt. Als deze tanks niet (goed) gecoat zijn, kunnen ze worden aangetast door corrosie en roest, wat kan leiden tot lekkages en verontreiniging van de opgeslagen of vervoerde vloeistoffen of gassen. Coaten die tanks, dus! Maak kennis met NanoClear+ van Steur Spuiterij, een nanocoating die dunner is dan een mensenhaar en vergaande bescherming biedt op vrijwel iedere ondergrond. Toegepast als tank coating maakt het de tank chemisch resistent en waterafstotend. Bovendien is het voedselveilig, zodat het ook kan worden gebruikt in de voedingsindustrie. Is NanoClear+ dé tank coating voor u? Lees meer of neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.

Waarom tanks coaten?

Met de juiste tank coating kunnen veiligheidsrisico's, milieuverontreiniging en economische verliezen worden voorkomen of beperkt. Tankcoatings bieden voordelen voor verschillende soorten bedrijven die tanks gebruiken voor opslag of transport van vloeistoffen of gassen. Denk bijvoorbeeld aan:

 

Petrochemische bedrijven - Bedrijven die petrochemische producten opslaan en transporteren, zoals olie, benzine, diesel en chemicaliën, hebben baat bij tankcoatings. Neem bijvoorbeeld biobrandstof E10. Vanwege de corrosieve aard van ethanol kan het de oppervlakken van brandstoftanks, leidingen en andere componenten aantasten en zo schade en storingen veroorzaken. Met NanoClear+ als tank coating is dit verleden tijd.

 

Waterbedrijven - Water is in veel gevallen een onschuldige vloeistof, maar het kan roest veroorzaken in tanks en leidingen en deze zo flink beschadigen. Andersom kunnen bacteriën en andere verontreinigingen het water aantasten. Bescherm daarom uw watertanks met NanoClear+. De tank coating vormt een hygiënische barrière tussen het water en de tank.

 

Voedselverwerkende bedrijven - Bedrijven die voedingsmiddelen produceren en opslaan, zoals zuivelproducten, vruchtensappen en wijn, kunnen zeker baat hebben bij NanoClear+ als tank coating. Deze nanocoating helpt de voedselveiligheid te vergroten en de levensduur van uw tanks te verlengen.

 

Energiebedrijven - Tank coating is ook zeer interessant voor bedrijven die hernieuwbare energiebronnen opslaan en transporteren, zoals biobrandstoffen en vloeibaar aardgas (LNG). NanoClear+ beschermt tegen corrosie en andere schade aan tanks en leidingen, waardoor lekkages en verontreiniging van het milieu worden voorkomen.

NanoClear+: ontwikkeld en getest in eigen laboratorium

Gebruikt u NanoClear+ als tank coating, dan maakt u kennis met de vele unieke eigenschappen van deze nanocoating. De coating is in ons eigen laboratorium ontwikkeld en uitvoerig getest. Zie bijvoorbeeld de zoutsproeitest, de meest toegepaste corrosietest voor metalen. De methode en resultaten zijn uitvoerig op de pagina beschreven, maar de foto spreekt boekdelen.

 

De unieke eigenschappen van NanoClear+

NanoClear+ is de meest veelzijdige tank coating die u zult vinden. U kunt het zowel aan de binnen- als buitenkant van uw tanks toepassen. De bescherming binnenin hebben we hierboven besproken. Met de tank coating aan de buitenkant geniet u van nog veel meer voordelen. 

  • Dankzij de UV-bescherming blijven de kleur van uw tanks beter behouden. Zo blijven de opslag- en transporttanks lange tijd representatief, wat de uitstraling van uw bedrijf ten goede komt.
  • NanoClear+ is non-stick en zelfreinigend. Het onderhoud van uw tanks wordt met deze coating heel gemakkelijk.
  • Maak ook de buitenkant van uw tanks chemisch resistent met onze tank coating. Dit voorkomt dat de stoffen die u verwerkt de buitenlaag aantasten.

En zo heeft NanoClear+ nog veel meer unieke eigenschappen. Bovendien is de tank coating aanpasbaar: we kunnen NanoClear+ naar uw wensen van bepaalde componenten voorzien. We kunnen uw tank coating bijvoorbeeld waterafstotend (hydrofoob) maken, anti-slip korrels toevoegen en voorzien van de gewenste glans / mattering. 

Duurzame tank coating

Bij Steur Spuiterij vinden we duurzaamheid en milieuvriendelijkheid erg belangrijk bij de ontwikkeling van onze coatings. We formuleren onze lakken bijvoorbeeld zo, dat er zo min mogelijk van nodig is, terwijl ze nog steeds voldoen aan de vereiste bescherming van de ondergrond. Zo kunt u duurzaam en milieubewust te werk gaan bij het gebruik van onze coatings.

Case: Nippon Gas

Nippon Gases gebruikt de NanoClear+ coating van Steur Spuiterij om hun tankwagens schoon en representatief te houden tijdens het transport van hun gasproducten. Deze coating beschermt de tanks niet alleen tegen vuil, maar ook tegen schadelijke chemicaliën op locaties zoals de Moerdijk. Het resultaat: minder onderhoud en lagere kosten en altijd schone en representatieve tankauto’s.

Tank coaten met NanoClear+? Neem contact op

Wilt u met een van onze experts bespreken hoe we de beste resultaten voor u kunnen realiseren met NanoClear+ als tank coating? Wij helpen u graag!