Brandweervoertuig

Koninklijke Marine / SVDB Coatings

Brandweerwagens krijgen het meestal zwaar te verduren door hitte, water, blusschuim en in dit geval, ook zeewater. Door de zware belasting en omstandigheden zijn dit soort wagens gevoelig voor corrosie. Iets dat de levensduur niet ten goede komt. Dit vraagt om extra goede bescherming .

Deze week heeft de marine brandweer van Den Helder een gloednieuwe brandweerwagen in ontvangst genomen. Met een uitschuifboom van maar liefst 43 meter is dit momenteel de grootste brandweerwagen in Nederland.

Op verzoek van, en in samenwerking met SVDB Coatings & Qotec heeft Steur de brandweerwagen voorzien van 2 volledige lagen NanoClear+. Hiermee is de brandweerwagen extreem goed beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld corrosie en blijven uitstraling en kleur toch jarenlang behouden.

De water- en vuilafstotende werking van NanoClear+ zorgt ervoor dat de brandweerauto veel sneller droog is, minder last heeft van vuil zoals bijvoorbeeld asresten en niet aangetast kan worden door chemicaliën die in de verschillende soorten blusmiddelen zitten. De extreem harde laag zorgt er ook voor dat het voertuig minder gevoelig is voor krassen en beschadigingen.

De brandweer van de Koninlijke Marine was er in ieder geval zeer blij mee!

Meer weten over NanoClear+? Klik dan hier