Specialty coatings

Nano coating NanoClear+

Speciaal ontwikkeld voor zware toepassingen.

High performance coatings

Effectiviteit van nano coating

Gedurende de 60 jaar dat we actief zijn in de industriële nano coating branche zijn we erachter gekomen dat niet alle coatings even effectief zijn.

6 jaar geleden hebben we de beslissing genomen om samen met onze partner Qotec coatings te gaan ontwikkelen die uw voertuigen en industriële toepassingen beter beschermen dan álle bestaande coatings in de markt. En daar zijn we in geslaagd!

NanoClear+ is een blanke topcoat die over álle verfsystemen aangebracht kan worden. Het is speciaal ontwikkeld voor (zware) industriële toepassingen en combineert een aantal kenmerken die in geen enkele andere coating terug te vinden zijn. Meer over deze nano coating valt te lezen op de website van Qotec.
 

Concrete voorbeelden

Voertuigen vrij houden van beton
We werken met klanten die betonmixers hebben en die elke dag wel een uur bezig zijn met het schoonmaken van hun voertuigen. Door het aanbrengen van nano coating NanoClear+ blijven de betonwagens schoon.

Anti corrosie
We hebben klanten die met zwaar materieel werken dat in zout water gebruikt wordt of op plekken waar veel chemicaliën toegepast worden. Deze klanten hebben veel last van corrosie op hun voertuigen en machines.

Door het aanbrengen van Nanoclear+ zijn we erin geslaagd ervoor te zorgen dat deze voertuigen tot wel 6 jaar langer meegaan. Dit scheelt veel geld in onderhoud en stilstand.
 

Eenvoudiger en veiliger lossen

We bedienen klanten die veel kiepwagens hebben en die hun lading veiliger én makkelijker willen kunnen lossen. Het aanbrengen van nano coating zorgt ervoor dat het oppervlakte van bijvoorbeeld een laadvloer veel gladder wordt er minder weerstand biedt. Hierdoor wordt het eenvoudiger én veiliger om een lading te lossen.

Kras- & impact bestendig

Een aantal van onze klanten komen op plekken waar hun voertuigen of materieel  relatief snel beschadigen, zoals stadsverkeer en bouwplaatsen. Zeker op bouwplaatsen vinden relatief veel beschadigingen plaats. Denk aan hijskranen, vrachtwagen of hoogwerkers. Hier valt materieel op, er wordt ergens mee tegenaan gereden of er wordt geknoeid met stoffen zoals beton of mortel.
 

Overzicht

 • Beschermt uw voertuig tegen krassen en andere beschadigingen.
  NanoClear+ is een zelf herstellende nano coating.

 • Extreem resistent tegen vervuilingen zoals vogelpoep, chemicaliën, gips en cement.
  Spendeer minder tijd én geld aan schoonmaken en onderhouden van uw voertuig

 • Nanoclear+ beschikt over UV blokkers waardoor het object niet verkleurt, zelfs niet na jaren aan de buitenlucht te hebben blootgestaan.

 • Beschermt uw voertuig tegen roest/corrosie doordat water en zuurstof niet door de nano coating heen kunnen dringen

 • Zorgt ervoor dat uw voertuig altijd schoon blijft.
  NanoClear+ beschikt over vuilwerende en zelfreinigende eigenschappen.

 • Maakt het lossen van ladingen uit bijvoorbeeld kiepwagens makkelijker. De nano coating is bijzonder glad waardoor ladingen sneller en veiliger gelost kunnen worden..

NanoClear+ beschermt uw voertuig

De harde, maar elastische laag van Nanoclear+ biedt bescherming tegen alle bovenstaande problemen. Voor onze klanten betekent dit dat ze minder onderhoud hoeven te plegen, minder stilstand hebben, minder hoeven schoon te maken en dus besparen op kosten.

NanoClear+ is ook uitermate geschikt voor kunstwerken die in de open lucht staan. Een aantal van de meest bekende pretparken in Nederlands maakt gebruik van NanoClear+.

Hiermee beschermen ze zowel attracties als kunstwerken in hun parken tegen weersinvloeden van buitenaf. De UV blokkers in de coating, de waterafstotende werking en de uitstekende bescherming zorgen ervoor dat kunstwerken en attracties jarenlang goed blijven.

Meer weten over de eigenschappen van NanoClear+ en of het voor u geschikt is? Neem dan contact met ons op.