Stralen

Stralen is een effectieve en efficiënte manier van het voorbehandelen van verschillende oppervlaktes.

Door middel van stralen worden onzuiverheden zoals roest, oudere verflagen en andere verontreinigen verwijderd.

Het reinigingsproces zorgt ervoor dat het een primer zich beter kan hechten op het oppervlakte. Hierdoor hechten de uiteindelijke laklagen of coatings ook beter waardoor u een beter eindproduct krijgt. 

Wij gebruiken verschillende methodes om te stralen. Zo kunnen we:

Korund stralen

Korund (oftewel aluminiumoxide) is een zeer fijn straalmiddel wat lijkt op zand, maar dat nog fijner is.

Doordat het zo fijn is, is het een ideaal middel om mee te stralen. Tijdens het proces worden er onder hoge druk korund korrels op het te behandelen oppervlakte gespoten.

Korund wordt gebruikt om het oppervlakte te reinigen, verf te verwijderen, te ontroesten, op te ruwen, te matteren of te polijsten.

Droogijs stralen

Soms is Korundstralen geen geschikte methode voor een voorwerp.

Dan is droogijs een uitstekend alternatief. Droogijs bestaat uit bevroren koolstofdioxide (oftewel koolzuurgas) Het zijn kleine korrels die bijna - 80 graden Celsius zijn.

Met droogijs zijn er andere toepassingen mogelijk die niet met Korundstralen kunnen. Droogijs wordt door Steur veel ingezet omdat het geen vocht achter laat. Hierdoor kan uw voertuig sneller gespoten worden, want het hoeft niet te drogen.

Droogijs is ook geschikt om elektrische installaties of industriële machines te reinigen waar veel elektronica  en kabels in zitten die niet beschadigd mogen worden.

Bij Steur maken we zo veel mogelijk gebruik van droogijsstralen. Dit, omdat het een effectievere en efficiëntere methode is dan korundstralen om het oppervlak voor te bewerken. Alleen bij zware roestvorming maken we gebruik van korundstralen

Het is het milieuvriendelijk en blijft er geen afval achter dat naderhand nog opgeruimd moet worden. Daarnaast is het voorwerp dat gespoten moet worden meteen klaar om behandeld te worden.