Vliegende Hollander

Efteling

Elke paar jaar worden attracties van de Efteling compleet gereviseerd of wordt er groot onderhoud gepleegd. Deze keer was het de beurt aan de boten van de Vliegende Hollander.

We hebben de boten ontdaan van alle verf door middel van droogijs voorbewerken. Een techniek waar de Efteling specifiek om vroeg omdat deze manier van verf verwijderen het milieu niet belast.

Daarna zijn de boten grondig gecontroleerd en daar waar nodig zijn reparaties uitgevoerd zodat ze weer jaren mee kunnen. Vervolgens hebben we er een bruine basecoat op gespoten waarna de decorateurs van de Efteling de boot met de hand geschilderd hebben om zo de typische Vliegende Hollander look & feel te krijgen.

Daarna zijn alle alle boten voorzien van Qotec NanoClear+. De nano coating zorgt ervoor dat de boten nog beter beschermd zijn. Door de toegevoegde UV blokkers blijven de boten kleurvast.

De NanoClear+ coating zorgt er door de waterafstotende eigenschappen voor dat de coating zelfreinigend is en de boten altijd hun uitstraling behouden. Ook wordt de onderhoudscyclus minder frequent en wordt het milieu gespaard doordat er geen schoonmaakmiddelen gebruikt hoeven te worden om de boten te reinigen.

Tot slot hebben we de vloeren van alle boten voorzien van een nieuwe, veilige antislip coating zodat het publiek veilig kan in- en uitstappen.

Wilt u meer weten over NanoClear+? Klik dan hier.