Belangrijke rol in de bedrijfsvoering van Steur

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn begrippen die niet meer weg te denken zijn uit de huidige maatschappij. Ook bij Steur spelen deze speerpunten een belangrijke rol in onze bedrijfsvoering. 

Duurzaamheid gaat over producten en diensten, maar ook over onze eigen impact als organisatie op de maatschappij. Dat betekent dat wij al ons afval op een milieu verantwoorde wijze scheiden en afvoeren.
 

Water gedragen verf

We gebruiken waar mogelijk moderne water gedragen en low-VOC verfproducten en houden de ontwikkelingen in de branche goed in de gaten. In de loop van de jaren zijn er veel alternatieven ontwikkeld voor de traditionele, vaak schadelijke, verfsoorten. 

De komende jaren zullen verven steeds minder milieu belastend zijn. Onder andere acrylaatverven op waterbasis en alkydharsverven met een laag percentage vluchtige oplosmiddelen (de zogenaamde high-solieds) zullen de boventoon gaan voeren.

De keuze van de verfsoort is sterk afhankelijk van de toepassing en de wensen van de opdrachtgever, echter is er voor bijna ieder verfproduct wel een minder milieubelastend alternatief. Bij Steur denken we hier goed over na en kiezen de beste oplossing voor zowel klant als milieu.
 

Led verlichting

We hebben al onze verlichting vervangen door energiezuinige en duurzame LED verlichting.

Elektrostatisch spuiten

Bij Steur maken we, waar mogelijk, gebruik van elektrostatisch spuiten.

Elektrostatisch spuiten is een methode waarbij we de verf die het verfpistool verlaat een elektrostatische lading meegeven. Door de lading wordt de verf ‘aangetrokken’ tot het te spuiten voorwerp. 

Met deze methode zijn we in staat tot wel 65% minder verf te gebruiken dan normaal terwijl we wel dezelfde kwaliteit garanderen.

Elektrostatisch spuiten zorgt ervoor dat de verf beter verdeeld wordt over uw voertuig en dat de laag overal even dik is. Vooral voor randen en hoeken is dat belangrijk omdat daar de dekking nog belangrijker is.
 

Toekomst

Als toonaangevend bedrijf zullen we ook in de toekomst oog houden voor nieuwe ontwikkelingen en  onze maatschappelijke betrokkenheid tonen bij projecten in de buurt.