Ook voor Verkoop en Verhuur

Droogijs stralen

MILIEUVRIENDELIJKE REINIGEN EN VOORBEWERKEN

Droogijs stralen

Droogijs bestaat uit koolstofdioxide die onder hoge druk wordt samengeperst. Doordat het samengeperst wordt onstaat een witte “sneeuw” die -79 graden celcius is.

Deze sneeuw wordt in korrelvorm geperst en is dan te gebruiken om te reinigen, voor te bewerken, te koelen en voor speciale rookeffecten.

In tegenstelling tot gewoon ijs, blijft er bij droogijs nooit vocht of water achter. Vandaar de naam droogijs. Het sublimeert direct. Sublimeren is het overgaan van een vaste toestand, (in dit geval ijs) naar een gas zonder daarbij een vloeistof te worden). 

Droogijsstralen en is een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier om oppervlaktes volledig schadevrij te reinigen. 

Roest verwijderen met droogijs en abrasief

Roest verwijderen met droogijs en abrasief

Verflagen verwijderen met droogijs

Verflagen verwijderen met droogijs

Droogijs reinigen lijkt in de basis op zandstralen, alleen heeft zandstralen een hele andere uitwerking dan droogijs. Droogijs reinigen is een stuk veiliger voor het oppervlak, omdat het geen schurende werking heeft, zoals wel het geval is bij zandstralen. Hierdoor kan het oppervlak niet worden beschadigd en is het mogelijk om bijna alles met droogijs te reinigen!

Droogijs geleidt geen electriciteit. Dat maakt het mogelijk om ook electro-technische installaties eenvoudig te reinigen. Een ander groot voordeel is dat droogijs geen water achter laat. De ondergrond en het oppervlakte worden dus niet nat zoals bijvoorbeeld bij hogedruk reinigen.

Bij Steur kunnen we voertuigen of onderdelen voor u reinigen door middel van droogijs stralen.

Droogijs kopen of droogijsmachines huren

Steur kan u ook voorzien van droogijs of droogijs apparatuur. Wij hebben verschillende types droogijsmachines die u bij ons kunt huren. Daarnaast kunnen wij u ook droogijs leveren (met óf zonder EPS doos).

Wilt u meer weten over droogijs reinigen, droogijsverkoop of droogijsmachines huren, neem dan contact met ons op.

Bekijk de video's voor een korte impressie van wat er met droogijs allemaal mogelijk is.

Droogijs reiningen van een Motorblok

Droogijs reinigen van een motorblok

Droogijs reinigen houten bank

Droogijs reinigen houten bank

Overzicht

Steur combineert eigenschappen die meestal niet verenigbaar zijn: innovatie en bedrijfszekerheid.

Peter Couwenberg - Efteling

Sinds 2009 hebben wij een nauwe samenwerking met Steur. Kwaliteit, afspraken nakomen, innovatie en altijd klaar staan voor ons en onze klanten kenmerkt deze samen- werking.

Sebastian Umbreit - Terex / Genie

Top bedrijf! Vakmensen met aandacht voor hun werk. Dat zie je terug in het resultaat. Onze tankwagens zien er altijd keurig netjes uit.

Paul Palmer - Schenk

Steur heeft van onze gebruikte tankoplegger een complete nieuwe oplegger gemaakt inclusief reclame! Vanuit Friesland een stuk rijden, maar zeker aan te raden!

Schelte Halma - Halma Agro

Onze nieuwste attractie laten spuiten bij Steur. Snelle service, afspraken nagekomen en perfect gespoten. Wij waren super tevreden en wij gaan Steur zeker aanbevelen aan onze collega’s.

Frank Vale - Vale Kermisattracties

Fijn bedrijf, goed contact, duidelijke en vooral eerlijke offerte. Het eindresultaat overtreft iedere verwachting. Een absolute aanrader!

Peter Stoof - De mannen van Stoof