Reinigen en voorbewerken met droogijs

Steur maakt daar waar mogelijk gebruik van droogijs om objecten te reinigen en meteen voor te bewerken. Droogijs heeft een aantal bijzondere eigenschappen die geen enkel ander middel heeft. Lees er hieronder meer over, en bekijk de video's om een indruk te krijgen.

Droogijs bestaat uit koolstofdioxide die onder hoge druk wordt samengeperst. Doordat het samengeperst wordt onstaat een witte “sneeuw” die -79 graden celcius is.

Deze sneeuw wordt in korrelvorm geperst en is dan te gebruiken om te reinigen, voor te bewerken, te koelen en voor speciale rookeffecten.

In tegenstelling tot gewoon ijs, blijft er bij droogijs nooit vocht of water achter. Vandaar de naam droogijs. Het sublimeert direct. Sublimeren is het overgaan van een vaste toestand, (in dit geval ijs) naar een gas zonder daarbij een vloeistof te worden). 

Droogijsstralen en is een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier om oppervlaktes volledig schadevrij te reinigen. 

Droogijs reinigen lijkt in de basis op zandstralen, alleen heeft zandstralen een hele andere uitwerking dan droogijs. Droogijs reinigen is een stuk veiliger voor het oppervlak, omdat het geen schurende werking heeft, zoals wel het geval is bij zandstralen. Hierdoor kan het oppervlak niet worden beschadigd en is het mogelijk om bijna alles met droogijs te reinigen!

Droogijs geleidt geen electriciteit. Dat maakt het mogelijk om ook electro-technische installaties eenvoudig te reinigen.

Een ander groot voordeel is dat droogijs geen water achter laat.

Bekijk de fimpjes hieronder voor een korte impressie.

 

 

 

Meer weten over droogijs reinigen en/of voorbewerken? Neem dan contact met ons op