Trots op werk

Deze maand een mooie spread op de middenpagina van het vakblad Oppervlaktetechniek over de boten van de Efteling attractie "De Vliegende Hollander" die door Steur zijn gespoten en voorzien zijn van Nanoclear+

Hieronder het volledige artikel:

Efteling kiest voor Qotec NanoClear+

Intensief gebruikte objecten hebben een beschermende coating nodig. Dat geldt ook voor de Vliegende Hollander uit de Efteling. Elk jaar genieten miljoenen bezoekers van deze waterachtbaan.

De 14-persoons sloepen worden mechanisch zwaar belast. Bij elke rit krijgen ze een forse klap van het water. De Efteling zocht een professionele partij die een beschermende coating kon aanbrengen die lang mee gaat, weinig onderhoud nodig heeft en kras-en slijtvast is. Na laboratoriumonderzoek is er gekozen voor NanoClear+ van Steur in combinatie met droogijs voorbewerken.

Alle tien de boten van De Vliegende Hollander zijn door Steur ontdaan van alle vervuilingen en verfresten en voorbewerkt met droogijsstralen.  Dat laatste creëert een hoge oppervlaktespanning waardoor zonder verdere voorbewerking de epoxy primer kan worden aangebracht die zeer goed hecht.

De droogijsbehandeling had ook de voorkeur van de Efteling omdat het milieuvriendelijk is en geen afval achterlaat. Na het aanbrengen van de primer is er op elke boot een basislak gezet, waarna de  thematische detaillering is aangebracht.

Als topcoat zijn er 2 lagen Qotec NanoClear+ met waterafstotende eigenschappen aangebracht. Deze lagen zijn extreem slijtvast waardoor de mechanische belasting opgevangen wordt. Door de toegevoegde UV-blokkers blijft de thematische uitstraling langer behouden.

Meer weten over Nanoclear en de bijzondere eigenschappen? Klik dan hier

De online versie van het vakblad Oppervlaktetechnieken kun je hier lezen.

Andere projecten

Brandweervoertuig

Koninklijke Marine / SVDB Coatings

Brandweerwagens krijgen het meestal zwaar te verduren door hitte, water, blusschuim en in dit geval, ook zeewater. Door de zware belasting en omstandigheden zijn dit soort wagens gevoelig voor corrosie. Iets dat de levensduur niet ten goede komt. Dit vraagt om extra goede bescherming .

  • Tankoplegger

    Halma Agro

    Halma is een groothandel op het gebied van smeermiddelen en brandstoffen en heeft meerdere tankstations in het noorden van Nederland.

  • Gespoten en voorzien van belettering

    Schenk

    Schenk Tanktransport is een transportbedrijf gespecialiseerd in het vervoeren van brandstoffen, oliën, industriële gassen en chemicaliën.

  • Betonmixer

    Mulder

    Voor Mulder Europe hebben we net een betonmixer gespoten in NanoClear+.

  • NanoClear+ met Anti-Graffiti eigenschappen

    Geldmaat

    Alle geldautomaten worden in de komende jaren vervangen door Geldmaat. Geldmaat werkt samen met ABN AMRO, ING en de Rabobank en is een bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten.

     

  • hoogwerker

    Riwal

    Riwal is gespecialiseerd in het veilig op “hoogte” werken en is leverancier van hoogwerkers, verreikers en heftrucks.

  • 8 schaarliften in bedrijfskleuren

    Eurolev

    Eurolov is een grote Franse verhuurder van allerlei liften. Voor Eurolev hebben wij verschillende grote schaarliften in hun oranje bedrijfskleur gespoten.

  • Kermisattractie in NanoClear+

    Vale Kermisorganisatie

    Voor Kermisorganisatie Frank Vale hebben we een gloednieuwe kermisattractie van binnen en van buiten gespoten. De buitenkant hebben we voorzien van onze eigen NanoClear+ coating (met vuil werende eigenschappen) waardoor veel beter schoon blijft en daarnaast eenvoudiger te reinigen is.

  • hoogwerker in het geel

    Mordefroy

    Voor Mordefroy hebben we een telescopische hoogwerker in hun gele bedrijfskleur gespoten. Deze is goedgekeurd en zal worden verscheept naar Frankrijk waar hij dienst gaat doen.

  • NanoClear+ voor Nippon

    Nippon

    Nippon is een van de grootste gasleveranciers te wereld. Voor Nippon hebben we verschillende tankopleggers gespoten in hun witte bedrijfskleur. Daarnaast hebben we de opleggers voorzien van onze NanoClear+ coating met vuilwerende en zelfreinigende eigenschappen.

  • Oplegger stralen, spuiten en beschermen met NanoClear+

    Koman's Vishandel

    Koman's Vishandel vroeg ons deze trailer van een compleet nieuw laksysteem te voorzien.

    De oplegger is volledig gestraald, in de epoxy gezet en in kleur gespoten. Vervolgens is de oplegger behandeld met onze vuil- en waterafstotende NanoClear+ coating, zodat deze voor jaren beschermd is tegen vuil en corrosie.

    Ook interesse in deze vernieuwende en hoogwaardige lak? Hier vindt u alle informatie.

  • De Vis van Pinokkio

    Efteling - Vis van Pinokkio

    • Volledig op locatie uitgevoerd
    • Milieuvriendelijk ontlakken, zonder agressieve afbijtmiddelen
    • Optimale bescherming van de lak, zelfs bij zeer intensief gebruik
    • Kras- en slijtvast
    • Waterafstotend 
    • Vuilwerende eigenschappen
    • Schoon te maken met veel minder schoonmaakmiddelen
    • Kleurvast door UV blokkers
  • Steur als preferred supplier

    Genie

    Genie is een onderdeel van Terex, een van de grootste fabrikanten van hijs- en liftsystemen ter wereld. Steur spuit al jarenlang alle Genie hoogwerkers die door Genie in Roosendaal verzonden worden naar klanten voor het hele Europese continent. We spuiten voor verschillende klanten van Genie, de hoogwerkers ook in bedrijfskleuren. 

  • mooi groen

    De Meijer

    Een oplegger van Handelsbedrijf De Meijer in het groen gespoten en voorzien van onze NanoClear+ coating.

    Hierdoor blijft de oplegger een stuk schoner doordat NanoClear+ beschikt over een vuilwerende werking. Daarnaast is de oplegger veel eenvoudiger en sneller te reinigen. 

  • Vliegende Hollander

    Efteling

    Elke paar jaar worden attracties van de Efteling compleet gereviseerd of wordt er groot onderhoud gepleegd. Deze keer was het de beurt aan de boten van de Vliegende Hollander.

  • lekker opvallend

    ABX Zaagmij

    Een betonzager van ABX Zaagmij in een wel heel opvallende kleur gespoten. Deze kleur zien we niet vaak bij onze klanten. Het is weer eens wat anders

  • Landbouwmachines & Onderdelen

    Ploeger

    Ploeger is een van de bekendste producent van landbouwvoertuigen in Nederland.